Најновије

ХИЛ ПОНОВО ПРОВОЦИРА СРБЕ: Амерички амбасадор поручио- "Преболите Косово"

Кристофер Хил је говорио о догађајима у Бањској, окрививши искључиво Србе за трагичне догађаје, нагласивши да треба да се смири ситуација на северу КиМ и да се нађе политичко решење.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Кристофер Хил поново је данас увредио Србију и српски народ рекавши би Срби требало да "преболе да је Косово независна држава".

Хил се на Београдској безбедносној конференцији директно и без дипломатског такта и обзира, отворено поново заложио за цепање територијалног интегритета Србије.

"Људи кажу да Србија једноставно треба да схвати да је Косово независна држава, да преболи то и настави даље. И ја бих желео да она то уради, али је чињеница да је проблем много комплекснији", рекао је Хил.

Амерички амбасадор је оценио да су за догађаје у Бањској 24. септембра искључиво криви Срби.

"Као прву ствар ка решењу проблема морамо да оне, који су одговорни за оно што се десило, заиста држимо одговорним, да се то више не би поновило", изјавио је амбасадор учествујући у панелу "Западни Балкан у глобалном (не)реду".

Он је навео да би други корак требало да буде смиривање ситуације на северу Косова а затим налажење политичког решења.

"Важно је да САД и ЕУ заједничким снагама покушају да реше проблеме Западног Балкана. Косово је с разлогом и даље веома тежак проблем", изјавио је он.

У панелу су, поред Хила, говорили и немачки изасланик за Западни Балкан Мануел Сарацин, специјални румунски представник за Западни Балкан Адриан Давидоиу и политички саветник специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Јожеф Пандур.

Хил: Разговарао сам са многима, и са опозицијом и не мешам се у унутрашњу политику Србије
Раније данас, током обиласка археолошког локалитета Бело брдо Винча са премијерком Аном Брнабић и министарком културе Мајом Гојковић, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Кристофер Хил казао је да се не меша у унутрашња питања Србије укључујући и она која се тичу избора.

"Имао сам разговоре са многим људима укључујући и оне из опозиције, али се не мешам у унутрашњу политику и изборног календара. Ја гласам у Флориди а не у Србији", рекао је Хил кратко на питање новинара у вези одржавања избора у Србији.

БАЈДЕН УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Бела кућа панично повлачи изјаву председника

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА