Најновије

КОРУМПИРАНИ КИЈЕВСКИ РЕЖИМ: Оружје које им је испоручио без контроле се разноси по свету

Покушаји западних држава да оптуже Русију да је умешана у снабдевање Хамаса оружјем су спекулације, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„У западним земљама се шире спекулације у вези са нове ескалације палестинско-израелског сукоба у покушају да се Русија оптужи за умешаност у снабдевање војних структура Хамаса оружјем и муницијом”, навела је Захарова.

Она је, међутим, упозорила да се оружје које Запад испоручује кијевском режиму без контроле разноси по читавом свету.

„Све што је Запад испоручио крајње корумпираном кијевском режиму без контроле се разноси по свету. Од тога профитирају не само украјински званичници и криминалне структуре, него и транснационалне криминалне организације и, наравно, они на власти у Вашингтону и другим престоницама колективног Запада обузети антируским расположењем”, наводи се у коментару Захарове.

Запад се користи сумњиве схеме како би по свету набављала наоружање за Украјину, преноси Спутњик.

„Ту је и фалсификовање, примена сумњивих шема када се на светском тржишту набавља све што би некако могло да помогне оружаним снагама кијевског режима. Ради се о томе да се користе бескрупулозне брокерске компаније, лажне фирме, фиктивни уговори и сертификати крајњег корисника, као и друга лажна документација. Свуда се крше постојећи санкциони режими према низу држава приликом испорука војне технике и производа двоструке намене Украјини, реквирирани углавном током „пиратских” мисија евроатлантских савезника на главним морским путевима”, истакла је Захарова.

БИ-БИ-СИ НА УДАРУ ЗБОГ РАТНИХ ИЗВЕШТАЈА: Улаз и фасада зграде Би-Би-Сија посути црвеном бојом

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА