Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА ПРАВА "ЕКСПЛОЗИЈА" НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ: Рејтинг огроман, други по снази у Србији (ИСТРАЖИВАЊА)

Десница у Србији се последњих година појачала и стекла значајну подршку међу грађанима. Иако су дуги низ година били у сенци владајућих странака као што су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије, десничарске опције су сада стекле знчајан политички утицај.

Коалиција између Заветника и Двери је права “експлозија” на политичкој сцени, јер како ствари стоје после ових избора, поред тога што ће бити друга по снази коалиција, њихов утицај биће много већи у српској јавности. 

Као да после много година, Србија добија праву, родољубиву опозицију која може у наредном периоду да буде и већина.

Стручњаци сматрају да би се ДСС и ПОКС ускоро могли прикључити овој коалицији, чиме би десница могла да располаже са преко 15% гласова, са добром кампањом овај резултат би могао да буде много већи. 

Истраживање Фактор плуса говори у прилог томе, а треба додати да је често ова истраживачка кућа “давала” мање шансе него што је то реално. 

На међународној политичкој сцени, десничарске опције су последњих година почеле да бележе значајан напредак. Ово се неретко одражава на изборима широм света, а примери из земаља као што су Словачка и Немачка илуструју овај глобални тренд.

У Словачкој, десничарске странке су посебно наступиле јако на изборима и стекле значајну подршку међу бирачима. Странке са конзервативним или популистичким агендама обележиле су ове изборе и поставиле се као важан политички фактор,  проруска странка коју је предводио бивши премијер Роберт Фицо победио је на парламентарним изборима у Словачкој, показују резултати после пребројавања свих гласова. Јасно је да ће се правити велика коалиција и Влада. 

У Хесену, финансијском центру земље, Хришћанско-демократска унија (ЦДУ) бивше канцеларке Ангеле Меркел требало би да освоји 35 одсто гласова, према прогнози емитера АРД. Социјалдемократе су на 15 одсто што је више од четири бода мање у односу на резултат из 2018. године, пише РТ Интернешенел.

Сада је већ јасно да нико неће успети да заустави раст деснице, велико је питање како ћемо ми у Србији то искористити? Праве вредности, нормалне вредности, породичне вредности заиста немају цену, па јака десница може да значи и јака Србија. 

ШИПТАРСКА ТЗВ. ПОЛИЦИЈА ОПЕТ УПАЛА НА СЕВЕР: Опет жесток напад на Србе, хоће да хапсе све повезане са Бањском

Изовр: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА