Најновије

ИЗРАЕЛ ДА ОБЕЗБЕДИ САТЕЛИТСКЕ СНИМКЕ: Захарова о нападу на болницу у Гази

Портпаролка руског Министарства спољних послова је напад на болницу назвала шокантним, дехуманизујућим злочином.

Данас јасно видимо колико је америчка политика допринела да свет постане "безбедно место", написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментаришући ситуацију на Блиском истоку.

"Са ужасом пратим вести са Блиског истока и присећам се тезе коју је више пута изнео бивши амерички председник Барак Обама, да је захваљујући америчкој политици свет постао много безбеднији. Сада видимо и колико је безбедан", написала је Захарова на Телеграму.

Руско министарство спољних послова саопштило је у среду да је експлозија у болници у Гази у којој су погинуле стотине Палестинаца шокантан злочин, додајући да би Израел требало да обезбеди сателитске снимке како би доказао да није умешан у напад.

Захарова је за "Радио Спутњик" рекла да је напад био шокантан "дехуманизујући" злочин.

Блиски исток гори због синоћног бомбардовања болнице у Појасу Газе у којем је погинуло најмање 500 људи, талас немира се проширио. Протести, који су се на моменте претварали у нереде, одржани су у више већински муслиманских земаља након инцидента.

И председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден, како је најављено из Беле куће, имаће нека тешка питања за израелског премијера Бењамина Нетанијахуа с којим се састаје данас у Тел Авиву.

КАРДИНАЛНА ГРЕШКА ВАШИНГТОНА: Испоруке ракета дугог домета Кијеву

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА