Најновије

КИНЕСКО РУСКИ ШАМАР ЗАПАДУ: Цео свет преноси једну реченицу у којој се спомиње Путин

Кинески председник Си Ђинпинг током састанка у проширеном саставу са руским председником Владимиром Путином у Пекингу назвао је руског лидера „својим старим пријатељем“.

„Поштовани председниче Путин, мој стари пријатељу, поздрављамо Ваше учешће у Трећем форуму међународне сарадње 'Појас и пут'. Међусобно учешће у важним дипломатским догађајима две стране је наша дугогодишња добра традиција“, рекао је Си.

Кинески лидер је такође казао да Кина и Русија стално продубљују међусобно политичко поверење и одржавају блиску и ефикасну стратешку сарадњу.

„Са задовољством констатујем да владе, различити ресори и региони наших земаља улажу све напоре да реализују споразуме које смо потписали ја и председник Путин“, рекао је Си.

Он је подсетио да је са Путином од 2013. године одржао 42 састанка, те да су двојица лидера успоставили добре пословне односе и развили чврсто пријатељство.

УШЛА ВОДА У УШИ ПОСЛЕ ПРЕТЊА ЦЕЛОГ ИСЛАМСКОГ СВЕТА: Израел ипак...

Си Ђинпинг је такође поручио да је Кина спремна да сарађује са Русијом у циљу заштите међународне правде и непристрасности и како би допринеле општем развоју света.

Трговински промет достигао историјски рекорд

Трговински промет између Русије и Кине достигао је историјски рекорд и приближава се планираној бројци од 200 милијарди долара, рекао је председник Кине.

„Билатерална трговина је достигла рекордан ниво и приближава се нашем циљу од 200 милијарди долара“, истакао је кинески лидер.

Путин је, са своје стране, оценио да ће Москва и Пекинг до краја ове календарске године премашити бројку од 200 милијарди долара.

ХЕСБОЛАХ ПРОГЛАСИО ДАН БЕСА! Шта то данас чека Израелце, ујединио се цео муслимански свет

„Споменули сте наш циљ да ове године остваримо 200 милијарди трговинског промета. Ако погледате резултате за годину дана, већ имамо 200 милијарди. А у току ове календарске године та цифра ће сигурно бити пређена“, изразио је уверење руски лидер.

Трговински промет између Русије и Кине у три квартала 2023. године порастао је за 29,5 одсто и износи скоро 176,4 долара.

Подсећамо, у Пекингу су почели руско-кинески преговори уз учешће лидера две земље.

Путин борави у посети Кини на позив Си Ђинпинга. Руски лидер учествује на међународном форуму „Појас и пут“.

УКРАЈИНЦИ ДУБОКО ПРОБИЛИ РУСКУ ЛИНИЈУ: Највеће освајање украјинске армије од прошле године

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА