Најновије

ШТА ОНИ ОПЕТ ТРАЖЕ У КИЈЕВУ? "Неформално" кување светског сукоба

Ради се о политичкој дебати на високом нивоу којој није циљ да донесе конкретне закључке и одлуке, већ да размотримо ситуацију с ратом у Украјини, рекао је Борељ у изјави новинарима пре састанка.

Министри спољних послова Европске уније састали су се данас у Кијеву, а како је на свом налогу на друштвеној мрежи Икс објавио високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ ради се о историјском састанку у Украјини, земљи кандидату и будућем члану ЕУ.

"Будућност Украјине лежи у Европској унији", поручио је Борељ у објави.

Он је навео да су се министри 27 земаља чланица окупили у Кијеву како би изразили солидарност и подршку украјинском народу. Додао је и да је ово први састанак министара спољних послова ЕУ ван граница Европске уније.

ПРЕДАЈУ СЕ УКРАЈИНЦИ И ПОЛАЖУ ПУШКЕ: Амерички новинар остао у шоку,...

"У питању је неформални састанак јер се ради о политичкој дебати на високом нивоу којој није циљ да донесе конкретне закључке и одлуке већ да размотримо ситуацију с ратом у Украјини, како бисмо могли да подржимо Кијев и како ћемо то наставити да чинимо", рекао је Борељ у изјави новинарима пре састанка. 

Борељ је рекао да ће се разговарати о мировном плану који је предложио председник Украјине Владимир Зеленски. Одговарајући на питања новинара о неизвесности америчке помоћи, шеф дипломатије ЕУ изјавио је да сматра да је сукоб у Украјини са Европу "егзистенцијална претња", као и да ће САД наставити да помажу Кијев.

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКУ УДАРАЦ ЗА ЕУ: Ова земља спрема укидање санкција Русији

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА