Најновије

БАЈДЕНУ СТИГАО ОДГОВОР ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Немамо више новца за Украјину

Скоро сва средства која је претходно договорио Конгрес су пресушила, изјавио је саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан.

Амерички савезни буџет је практично остао без средстава која је претходно договорио Конгрес за пружање помоћи Украјини, упозорио је саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан.

"Средства која је претходно договорио Конгрес су скоро 'пресушила'. Потребна нам је акција Конгреса како бисмо били сигурни да ћемо задовољити потребе Украјине", казао је званичник Беле куће.

Саливан је напоменуо да нови буџетски захтев Конгресу не прецизира који ће системи наоружања бити испоручени Кијеву, али да су државе "с временом додале нове системе наоружања". 

"Бићемо у блиском контакту са Конгресом и консултовати се са њим, као и увек, ако пренесемо нова средства Украјини", додао је.

Администрација председника САД Џозефа Бајдена затражила је данас од америчког Конгреса да одобри огроман пакет хитне помоћи за Израел и Украјину у вредности од 106 милијарди долара, као и средства за јужну границу САД и друге хуманитарне потребе, преноси "Политико".

Бајденов захтев укључује 61,4 милијарде долара за Украјину, 44,4 милијарде долара за обезбеђивање опреме Министарства одбране САД за допуну залиха оружја и наставак пружања војне подршке.

Бајден је раније назвао помоћ Украјини и Израелу "паметном инвестицијом".

ХАМАС ОДГОВОРИО БАЈДЕНУ: Ослобођено двоје америчких талаца

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА