Најновије

ПАНИКА У АМЕРИЦИ: Оружје које су изручили Украјини може да им се обије о главу

САД су украјинским оружаним снагама пребациле ракете АТАЦМС смањеног домета, због бојазни да ће напреднија муниција довести до ескалације сукоба, пише британски „Индипендент”.

„Текућа забринутост САД због ескалације тензија са Русијом је разлог зашто верзија АТАЦМС-а која је отишла у Украјину има мањи домет од максималног домета који ракете могу погодити“, наводи се у чланку.

Вашингтон је пребацио малу количину таквог наоружања украјинским оружаним снагама. То показује неспремност Запада да снабдева Кијев исувише моћним оружјем, како не би иритирало Москву, наводи материјал.

Дан раније је сенатор из Запорошке области Дмитриј Рогозин известио да су ракете АТАЦМС коришћене у покушају напада на Бердјанск. Он је поставио фотографије борбеног оружја М74 АТАЦМС.

Сенатор је нагласио да свака таква ракета носи касетну бојеву главу. Она је, пак, „пуњена” са 275 борбених елемената М74.

Званични представник генералног секретара УН Стефан Дижарик, коментаришући напад на Кијев ракетом АТАЦМС са касетном муницијом, нагласио је да се та организација противи употреби таквог наоружања.

ГЛОБАЛНИ СУКОБ НА НЕКОЛИКО САТИ: Израел спрема залет, Иран спреман да реагује

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА