Најновије

ПРЕДОМИСЛИЛИ СЕ: Једна држава поново признаје независност "Косова"?

Приштина је, према речима заменика приштинског министра Крешника Ахметија, обновила односе са овом државом.

Административни прелаз (Фото: привремене институције)

Држава Палау која је пре пет година најавила да ће преиспитати одлуку о признању независности "Косова" обновила је везе са самопроглашеном државом.

"После пет година, дипломатски односи са Палауом су обновљени", написао је Заменик приштинског министра спољних послова Крешник Ахмети на Фејсбуку, где је приложио и фотографију на којој се види амбасадор "Косова" у Јапану Сабри Кичмари са представником Републике Палау.

У јануару 2019. у ноти коју је председник Палауа уручио српском министру спољних послова Ивици Дачићу објављено је да ће Република Палау преиспитати одлуку о признавању независности Косова, што је у Србији протумачено као дефинитивно повлачење признања.

Наведено је тада да Република Палау сматра да би у будућности требало да подржи дијалог Београда и Приштине, уз посредовање Европске уније, а не да дефинише статус тзв. Косова пре краја дијалога.

"Мој претходник је тада признао Косово. Мислим да није схватио да је то нешто што захтева дијалог, разумевање, јер не желимо да се исто дешава у нашој земљи, региону, на нашим острвима. Нама је потребан дијалог, а не рат и неко ко ће доносити одлуке уместо нас", рекао је тадашњи председник Палауа Томи Ременгес.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА