Најновије

СТИСНУЛИ ВУЧИЋА - Лајчак има поруку после састанка, признање Косова први услов?

„Нема европске будућности Србије и Косова без примене споразума о путу нормализације и свих претходних споразума”, рекао је изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак после састанка „Велике петорке”. “ са председником Александром Вучићем у Београду.

Лајчак је навео да су представници ЕУ и САД имали дуге састанке са премијером Косова Аљбином Куртијем и председником Србије Александром Вучићем и да су оба састанка била веома важна.

– Изразили смо забринутост због негативних дешавања у процесу нормализације, који је директно повезан са путем Србије и Косова у ЕУ – рекао је Лајчак, истичући да је циљ посете „велике петорке” да се види како да се конкретан напредак у примени Охридског споразума на путу ка нормализацији односа, као и деескалацији ситуације на Косову.

- Најоштрије осуђујемо терористички напад на косовску полицију 24. септембра. Сви починиоци треба да буду приведени правди, а од Србије очекујемо пуну сарадњу – рекао је Лајчак.

Он је подсетио и да су Србија и Косово у фебруару и марту ушле у нову фазу дијалога и да се очекује да обе стране почну да испуњавају своје обавезе из нових и раније постигнутих споразума.

Лајчак је рекао и да ће дијалог Београда и Приштине бити тема састанка шефова дипломатија ЕУ у понедељак, као и да ће о томе бити речи касније у Савету ЕУ.

- Ова посета ће утицати на те разговоре - подвукао је Лајчак, истичући да нема европске будућности Србије, а камоли Косова, без нормализације односа и спровођења споразума на путу нормализације и претходних споразума.

Лајчак је рекао и да ће се разговори европских и америчких представника са Вучићем и Куртијем наставити наредних дана.

ЈЕЗИВ СНИМАК! Израелски војник пуцао у леђа цивилу из чисте забаве (УЗЕНМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА