Најновије

ПОНАВЉА СЕ СЦЕНАРИО ИЗ ДЕБАЉЦЕВА, ИЛОВАЈСКА, СЕВЕРОДОЊЕЦКА И БАХМУТА: Авдејевка пада! (ВИДЕО МАПА)

Коментаришући изјаве украјинских политичара и медија о офанзиви код Авдејевке, бивши саветник Канцеларије председника Украјине Алексеј Арестович је подсетио да су „Иловајск, Дебаљцево, Северодоњецк, Лисичанск, Бахмут, Соледар почели на потпуно исти начин“, након чега су их Оружане снаге Украјине изгубиле.

Авдејевка (Фото: Председништво Украјине)

"Сада уживамо у губицима Руса код Авдејевке. Али желим да вас подсетим да се претходних шест пута све завршило тако што смо изгубили територије које смо тако храбро почели да бранимо. Претња од опкољавања и губитка Авдејевке је потпуно реална. Не треба то потцењивати. О томе говорим не само ја, већ и многи озбиљни стручњаци", рекао је Арестович.

Како је навео, нарочито опасна ситуација се развила на десном боку (северно од Авдејевке), где Руси покушавају да пресеку пругу. И, иако из Авдејевке води још неколико пруга, и асфалтних и сеоских путева, „исто је било код Бахмута“.

“Морамо размислити како се то дешава и зашто смо већ седми пут ухваћени у исту замку. Заснована је на две наше тврдње, које је непријатељ савршено прорачунао. Први ставка херојство, да „стојимо и нећемо одустати“. Друга је да не желимо да се одрекнемо ни парчета наше земље чак ни зарад стратешког маневра.

Украјини су потребна сопствена моћна одбрамбена утврђења, иста као и руска. Она још нису изграђена, потребно је створити „војске рада“ да би их изградили'’, резимирао је Арестович.

О евакуацији у Херсону прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА