Најновије

ХАМАС ПРЕГОВАРАО У МОСКВИ: Ослободићемо таоце, али ...

Палестински покрет Хамас спреман је да ослободи све заробљене цивиле, али интензивно бомбардовање Појаса Газе то не дозвољава – извођење талаца немогуће је без прекида израелских напада, рекао је за Спутњик члан управног одбора и шеф Одељења за спољне односе Хамаса Муса Абу Марзук.

Палестина (Фото: Pixabay)

„Спремни смо да ослободимо све цивиле, али смо им јасно рекли да услови на терену то не дозвољавају. У току је интензивно бомбардовање, масовна убиства и разарања. Говоримо о рушењу 250.000 стамбених јединица, о убиству преко 7.000 људи, око 3.000 деце. Они бомбардују све што стигну – и људе и инфраструктуру. Кретање је једноставно немогуће. Не можемо да гарантујемо да ћемо им спасити животе“, рекао је Абу Марзук који се налази у посети Москви.

Како је истакао, од првог дана ескалације покрет је говорио да не жели да држи у заробљеништву цивиле, али да су потребни „одговарајући услови како би се ослободили и безбедно вратили“. Међутим, додаје, Израел је „одбио да одговори на тај хуманитарни позив и наставио је са бомбардовањем, услед чега је око 50 талаца погинуло“, пренео је Спутњик.

Раније је портпарол бригаде Ел Касам (војно крило Хамаса) Абу Убејда рекао да је, према проценама покрета, око 50 израелских талаца погинуло приликом израелског гранатирања Појаса Газе.

Према различитим проценама, у Појас Газе пребачено је око 200 до 250 талаца који су заробљени на југу Израела 7. октобра.

Где се налази главни штаб Хамаса, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С/sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА