Најновије

ХАМАС ПРИСТАО НА ЗАХТЕВ РУСИЈЕ: Пустићемо осам руских држављана, на Москву гледамо као на пријатеља

Према заробљеницима се понашамо као према гостима, тражимо људе са списка, и чим их нађемо, пустићемо их, без обзира на комплексност тренутне ситуације", рекао је припадник Хамаса за "РИА Новости"

Палестински Хамас пристао је да пусти из заробљеништва осам особа, чије је ослобађање затражила Руска Федерација, јављају данас "РИА Новости", позивајући се на неименованог члана политичког бироа Хамаса.

Хамасовци, како се даље наводи, тренутно раде на проналаску ових особа и уверавају да ће учинити оно што тражи Русија, без обзира на тренутно јако сложену ситуацију.

"Од руског Министарства спољних послова добили смо списак грађана који имају двојно држављанство. Веома пажљиво се односимо према том списку јер на Русију гледамо као на најближег пријатеља. Према особа које су ухваћене и које се сада налазе у Гази, односимо се као према гостима. Тренутно тражимо људе са списка, и чим их нађемо, пустићемо их, без обзира на комплексност тренутне ситуације", рекао је саговорник "РИА Новости".

Подсетимо, припадници Хамаса претходних дана разговарали су у Москви са руским званичницима, а објављена је и вест да би у наредном периоду могао бити организован и сусрет руског и палестинског лидера. 

Званичан став Москве је да осуђује било какав вид тероризма, признаје право Израела на одбрану, али да не подржава нападе на цивиле и тешку хуманитарну ситуацију у Појасу Газе. Руски званичници готово сваког дана истичу да је решење могуће пронаћи у формирању палестинске државе, односно, спровођењу одлука Савета безбедности Уједињених нација, позивајући на обуставу ватре и повратак преговора. 

ХАМАС ОСЛОБАЂА ЦИВИЛНЕ ТАОЦЕ: Дали су услов за ослобађање израелских војника

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА