Најновије

ЗАОКРЕТ ЕВРОПЕ: Украјина остаје без савезника

Словачка ће обуставити војну помоћ Украјини и неће се придружити западним санкцијама против Русије. Европска унија мора да се од добављача оружја претвори у миротворца.

Ово је изјавио новоименовани премијер Словачке Роберт Фицо, преносе руски медији.

Фицо је постао други европски лидер након мађарског премијера Виктора Орбана који је напустио антируску политику коју је наметнуо Запад. Даље, број таквих лидера ће се повећати, приметио је бивши посланик Врховне раде, члан покрета „Друга Украјина“ Спиридон Килинкаров.

„Премијер Словачке, господин Фицо, апсолутно је доследан у ставу који подржава већина словачког народа. Не мења став, са њим је изашао на изборе, прошао тешку фазу изборне кампање и наставља да спроводи политику у интересу своје земље.

Он апсолутно јасно каже да Словачка неће финансирати нити снабдевати Украјину оружјем, да се Словачка неће придружити паневропским санкцијама, већ ће деловати на основу економских и политичких интереса своје земље.

Ово је апсолутно нормална реакција политичара коме је стало до будућности своје земље. Мислим да ће у будућности у Европи бити много више оваквих политичара – адекватних који реално процењују стање ствари и доносе рационалне одлуке“, рекао је политичар.

Осим тога, Фицо је нагласио да решење конфликта не зависи од Украјине, а о њеној будућности ће одлучивати САД и Русија. Према речима Килинкарова, Фицо је само изразио оно што већина Европљана мисли.

„Господин Фицо каже оно што заправо сви разумеју – и у Европи и у глобалном свету. Да се ​​споразуми о Украјини могу постићи само између Сједињених Америчких Држава и Русије.

Мислим да неће бити директних преговора између Кијева и Москве – биће формално потписивање од стране Украјине свих споразума који ће бити постигнути између два главна геополитичка играча – САД и Русије.

Са Украјином нема смисла разговарати, барем на основу чињенице да су такви споразуми три пута потписивани и парафирани, али никада нису спроведени. Реч је о Минску, Паризу и Истанбулу“, објаснио је Килинкаров.

МЕКГРЕГОР ОТКРИО: Које све земље ће направити ратни савез против...

Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА