Најновије

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОБЕДИТИ ТРОСТРУКУ ЛИНИЈУ ОДБРАНЕ РУСИЈЕ: Украјинска контраофанзива је талас који се ломи о камен

Украјинска контраофанзива је талас који се ломи о камен, каже бивши агент ЦИА Лари Џонсон. Немогуће је победити троструку линију одбране Русије без надмоћи у ваздуху, коју Украјина нема.

А НАТО генерали гурају Украјинце на сигурну смрт, охрабрујући их да предузму даљу акцију, рекао је он на Јутјуб каналу Стивена Гарднера.

Лари Џонсон: Ово би могло бити смешно да није тако трагично за број погинулих и осакаћених украјинских војника током овог рата. Заиста, на то их охрабрују и подстичу западни политички и војни лидери. По мом мишљењу, то је скоро криминално.

Ово је нека врста војног немара НАТО генерала, и читавог низа пензионисаних генерала који јуре на телевизији, позивајући Украјину на још већу жртву. Све је врло једноставно. Није могуће напасти одбрамбени положај осим ако немате ваздушну супериорност, или барем ваздушни паритет.

Где можете да пошаљете борбене авионе напред који могу да нападну артиљеријске положаје који могу натерати браниоце да се повуку, а Украјина ово нема. Они немају ни један тип авиона који би могао представљати било какву реалну претњу. Можда ће пустити једног или двојицу, али их одмах оборе.

Можемо чути пензионисане генерале попут Бена Хоџиса – каква будала – каже с једне стране „Да, да, Украјина ће победити“, а онда почиње да размишља шта су САД урадиле у Ираку и како се то пореди са оним што је дешава у Украјини са Русијом.

Хоџис признаје да је један од разлога зашто су Сједињене Државе успеле да победе надмоћнију ирачку војску била надмоћ у ваздуху, а сада ју је окренуо наглавачке и тражи од Украјинаца да нападну оно што је добро брањено, добро изграђено утврђење.

Ово укључује не само ровове, већ и змајеве зубе, знате, оне бетонске стубове забијене у земљу који спречавају тенкове да их пређу. Бункери и утврђења, места за оружје где имате међусобно повезане зоне ватре, бодљикава жица - цео сет је ту, и све је то урађено на три нивоа.

То је као морска вода која се разбија о стену. Неки од нас су о томе говорили на самом почетку. Рекли смо да ту неће бити успеха и били смо у праву. Бен Хоџис, Стен Мекристал, Фил Бридлав и Дејвид Пертеус, сви они бивши официри са три и четири звездице су потпуно погрешили, и то није мала грешка. Нису успели да правилно анализирају шта се дешавало.

ЈЕЗИВИ СНИМЦИ: Израелска војска гађала више од 450 циљева Хамаса (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА