Најновије

СРПСКИ ВЕТЕРАН ТВРДИ: Грешке у Бањској намерне - Хрватима "мигове" продао Кијев (ВИДЕО)

Грешке које су направљене приликом организовања отпора Срба у Бањској су смишљене грешке. То је пропаст безбедносног сектора у Србији, на челу са председником Александром Вучићем, јер је он преузео све полуге у овом друштву и све институције, изјавио је Анатолиј Миловановић, доцент правних наука и пензионисани припадник Специјалних антитерористичких јединица Републике Српске и ратни ветеран Републике Српске, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор. 

Он је констатовао да су Албанци сада осокољени. 

- Пале су жртве, имамо мртве и биће их и даље – рекао је, констатовавши да Војска Србије мора да се умеша.

Како је рекао, да су уместо необучених Срба са Севера Косова, операцију извели припадници специјалних јединица, или Вагнера, или било које друге добро обучене јединице, у истом броју, Север би сада био у српским рукама. 

Он је негирао стално понављане приче о томе како је Русија мигове-21 продала Хрватској. 

- У оперативном саставу војске Руске Федерације није тада било више мигова-21. Имала их је Украјина. И они су дали то Хрватима. До пре пар година Хрвати су у Украјини одржавали те авионе, чак су их Украјинци нешто преварили, нешто није било у реду око ресурса – указао је саговорник Правог одговора. 

Такође, на оптужбе антируских кругова како нам Руси никад нису дали наоружање, изнео је податке да смо заправо ми ти који смо одбијали понуде. 

- Први пут Москва нам је нудила наоружање 1990. године у замену за совјетски дуг од четири милијарде долара. Милошевић је то одбио. Други пут 1997. године за преостали део тог дуга од 1,2 милијарду, Павел Грачев је долазио са понудом, Милошевић је поново одбио – истакао је Миловановић, изневши и детаље, и шта је све од авиона и ПВО система било укључено у понуду. 

Он је такође рекао како је генерал Момчило Перишић, на чијој се рехабилитацији сада ради, након што је био осуђен због шпијунаже и одавања државних и војних тајни америчким шпијунима, лагао у емисији Ћирилица како нам Руси нису хтели дати наоружање. 

Говорећи о руској операцији у Украјини, објаснио је зашто није могла бити отпочета 2014. године, а открио је и да је два пута одлагана, и тек трећи пут отпочета 24. фебруара 2022. године. Рекао је и да Русима иде боље него што су замислили. 

Детаљније о свему сазнајте директно у емисији на каналу Прави одговор. 

Погледајте:

Прочитајте ОВДЕ нови ауторски чланак Џевада Галијашевића

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА