Najnovije

SRPSKI VETERAN TVRDI: Greške u Banjskoj namerne - Hrvatima "migove" prodao Kijev (VIDEO)

Greške koje su napravljene prilikom organizovanja otpora Srba u Banjskoj su smišljene greške. To je propast bezbednosnog sektora u Srbiji, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer je on preuzeo sve poluge u ovom društvu i sve institucije, izjavio je Anatolij Milovanović, docent pravnih nauka i penzionisani pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica Republike Srpske i ratni veteran Republike Srpske, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

On je konstatovao da su Albanci sada osokoljeni. 

- Pale su žrtve, imamo mrtve i biće ih i dalje – rekao je, konstatovavši da Vojska Srbije mora da se umeša.

Kako je rekao, da su umesto neobučenih Srba sa Severa Kosova, operaciju izveli pripadnici specijalnih jedinica, ili Vagnera, ili bilo koje druge dobro obučene jedinice, u istom broju, Sever bi sada bio u srpskim rukama. 

On je negirao stalno ponavljane priče o tome kako je Rusija migove-21 prodala Hrvatskoj. 

- U operativnom sastavu vojske Ruske Federacije nije tada bilo više migova-21. Imala ih je Ukrajina. I oni su dali to Hrvatima. Do pre par godina Hrvati su u Ukrajini održavali te avione, čak su ih Ukrajinci nešto prevarili, nešto nije bilo u redu oko resursa – ukazao je sagovornik Pravog odgovora. 

Takođe, na optužbe antiruskih krugova kako nam Rusi nikad nisu dali naoružanje, izneo je podatke da smo zapravo mi ti koji smo odbijali ponude. 

- Prvi put Moskva nam je nudila naoružanje 1990. godine u zamenu za sovjetski dug od četiri milijarde dolara. Milošević je to odbio. Drugi put 1997. godine za preostali deo tog duga od 1,2 milijardu, Pavel Gračev je dolazio sa ponudom, Milošević je ponovo odbio – istakao je Milovanović, iznevši i detalje, i šta je sve od aviona i PVO sistema bilo uključeno u ponudu. 

On je takođe rekao kako je general Momčilo Perišić, na čijoj se rehabilitaciji sada radi, nakon što je bio osuđen zbog špijunaže i odavanja državnih i vojnih tajni američkim špijunima, lagao u emisiji Ćirilica kako nam Rusi nisu hteli dati naoružanje. 

Govoreći o ruskoj operaciji u Ukrajini, objasnio je zašto nije mogla biti otpočeta 2014. godine, a otkrio je i da je dva puta odlagana, i tek treći put otpočeta 24. februara 2022. godine. Rekao je i da Rusima ide bolje nego što su zamislili. 

Detaljnije o svemu saznajte direktno u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Pogledajte:

Pročitajte OVDE novi autorski članak DŽevada Galijaševića

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA