Најновије

ХИТНО ОДБАЦИВАЊЕ ФРАНЦУСКО - НЕМАЧКОГ СПОРАЗУМА: Државотворни патриотски блок има поруку за Вучића

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да се нови „државотворни патриотски блок” који чине њена странка Двери и неколико интелектуалаца залаже за одбацивање француско-немачког споразума и да се „суверенитет државе треба да буду у рукама грађана, а не под ногама страних амбасадора“, ма ко они били.

Она је у емисији "Прави угао" на РТВ рекла да би, уколико би се све патриотске снаге ујединиле, на политичкој сцени Србије дошло до тектонских промена и преуређивања политичке сцене.

„Постулате које заступамо дели већина грађана. И ако нису наши бирачи, подржавају очување Косова и Метохије у саставу Србије, редефинисање спољне политике која је урушена и то је очигледно, подржавају наше залагање за обнову домаће привреде и акценат на традиционалне вредности које је наше друштво истицало кроз векове“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Председник Заветника је додао да су осим њих, покрету Двери приступили и интелектуалци попут Душана Пророковића, Милоша Ковића, Часлава Копривице, а да се разговара са новим ДСС-ом, ПОКС-ом и другим патриотским странкама.

Она је поновила да су дуго упозоравали да би немачко-француски план био лош за Србију.

„Председник Србије је рекао да Србија неће слати војску на Косово и то је примена француско-немачког плана. Погрешно је рећи да неће, таквом изјавом шаљете поруку да се одричете права на КиМ. „Ако сте соколили наш народ и тврдили да ћете се претворити у вукове и заштитити њихове животе, а онда се овако понашати, показујете да је ваша политика дезоријентисана“, рекао је Стаменковски.

ако је рекла да дешавања у Бањској нису допринела добром положају Србије, избегла је директан одговор на питање о одговорности Милана Радоичића и одговорност пребацила на Брисел, Аљбина Куртија и Владу Србије.

На питање да ли се залаже за наставак или прекид сарадње са НАТО, она такође није одговорила, али је рекла да Србија има право да позива на веће присуство трупа које нису чланице НАТО-а.

Ђурђевић Стаменковиски је поновила неколико питања да неће одбацити употребу војске, али да би то била последња опција, односно да Завети изађу са потпуно новом платформом за преговоре Београда и Приштине, у којој ће кренути од онога што Београд жели.

УЖАСНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА ЕВРОПЕ: Ово је порука Београду и врло је горка

Извор: Данас.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА