Најновије

ПУШКОВ ОТКРТИО: Шта ће бити са Украјином после ескалације у Израелу

Приоритет Украјине у западној политици смањиће се због ескалације у Израелу. Овај став је на свом каналу „Телеграм“ изнео руски сенатор Алексеј Пушков.

Према његовом мишљењу, сада ће САД радити на „два фронта“ – украјински и израелски, иначе ће сви схватити да Сједињене Америчке Државе не могу да поднесу терет „глобалног лидерства“.

„Али без обзира на то како покушавају да иду у оба смера, приоритет Украјине у западној политици ће се неизбежно смањити. „Блиски исток је озбиљно у пламену“, рекао је сенатор.

Истовремено је изнео мишљење да Вашингтон треба да захвали Богу што се криза око Тајвана на њих није „срушила” под овим условима.

„Сједињене Америчке Државе преузеле су превише обавеза у свету. Типичан случај империје која се суочава са бројним изазовима и све више исцрпљује своје ресурсе.

Израел је у суботу ујутро доживео ракетни напад без преседана из Газе. Војни прес центар саопштио је да је широм земље испаљено више од три хиљаде ракета.

Поред тога, борци Хамаса продрли су у приобална подручја на југу Израела након масовних ракетних напада. Као одговор, Израелске одбрамбене снаге су покренуле операцију Гвоздени мачеви.

У земљи је проглашено ванредно стање. Премијер Бењамин Нетањаху је у свом обраћању нацији изјавио да је земља у ратном стању и наредио широку мобилизацију резервиста. Војници врше чишћење насељених места.

КРЕЋЕ ВЕЛИКИ РАТ: Израел припремио 300.000 војника

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА