Најновије

КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: Откривено шта највише плаши украјинске војнике

Украјински војници не могу да се сакрију од руских дронова Ланцет. Такође, не постоји ефикасно средство за борбу против тог дрона, пише кијевски „Индипендент”.

„Чак и да сакријемо нашу опрему у растињу, он (Ланцет) издалека примећује њену силуету, и спушта се на њу као соко“, пожалио се издању противавионски топац Александар са позивним знаком „Холивуд“ из 47. АПУ. механизоване бригаде.

Руска беспилотна летелица испуњава све захтеве на бојном пољу и наставља да се усавршава, рекао је за публикацију Семјуел Бендет, стручњак у области беспилотних и роботских војних система у Центру за поморске анализе.

Лист пише да "нема ефикасне противмере" против овог дрона. Публикација је навела малу величину Ланцета и безначајан "топлотни потпис" као разлоге за његов низак радарски потпис. Ниска цена руског уређаја чини употребу вођених противваздушних ракета против њега крајње неисплативом.

„Отворене листе украјинске опреме уништене дроновима су мрачно штиво за оне који подржавају Украјину“, признаје издање.

Претходно је британско Министарство одбране признало руске дронове Ланцет као најефикасније у зони „специјалних операција“.

У јулу је ЗАЛА АЕРО демонстрирала ажурирану верзију залутале муниције, која је уместо четири добила три крилне површине. Крило нове верзије дрона може да се склопи, што омогућава да се дрон користи из контејнерског лансера.

СУРОВИКИН ЛИНИЈА: Зашто је она била претешка за украјинске оружане снаге и опрему НАТО?

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА