Najnovije

KIJEV U PROBLEMU: Otkriveno šta najviše plaši ukrajinske vojnike

Ukrajinski vojnici ne mogu da se sakriju od ruskih dronova Lancet. Takođe, ne postoji efikasno sredstvo za borbu protiv tog drona, piše kijevski „Indipendent”.

„Čak i da sakrijemo našu opremu u rastinju, on (Lancet) izdaleka primećuje njenu siluetu, i spušta se na nju kao soko“, požalio se izdanju protivavionski topac Aleksandar sa pozivnim znakom „Holivud“ iz 47. APU. mehanizovane brigade.

Ruska bespilotna letelica ispunjava sve zahteve na bojnom polju i nastavlja da se usavršava, rekao je za publikaciju Semjuel Bendet, stručnjak u oblasti bespilotnih i robotskih vojnih sistema u Centru za pomorske analize.

List piše da "nema efikasne protivmere" protiv ovog drona. Publikacija je navela malu veličinu Lanceta i beznačajan "toplotni potpis" kao razloge za njegov nizak radarski potpis. Niska cena ruskog uređaja čini upotrebu vođenih protivvazdušnih raketa protiv njega krajnje neisplativom.

„Otvorene liste ukrajinske opreme uništene dronovima su mračno štivo za one koji podržavaju Ukrajinu“, priznaje izdanje.

Prethodno je britansko Ministarstvo odbrane priznalo ruske dronove Lancet kao najefikasnije u zoni „specijalnih operacija“.

U julu je ZALA AERO demonstrirala ažuriranu verziju zalutale municije, koja je umesto četiri dobila tri krilne površine. Krilo nove verzije drona može da se sklopi, što omogućava da se dron koristi iz kontejnerskog lansera.

SUROVIKIN LINIJA: Zašto je ona bila preteška za ukrajinske oružane snage i opremu NATO?

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA