Најновије

ГОРИ ФРОНТ ИЗ ПРАВЦА ЗАПОРОЖЈА: Руска армија креће напред офанзивно

Текући сукоб у региону Запорожја остаје у жижи глобалних војних и геополитичких промена. Недавна ескалација у близини Пјатихаткија свједочи о стратешкој промени у корист руских оружаних снага. Својом офанзивом, они су успели да преузму иницијативу, чиме демонстрирају своју способност да се прилагоде и реагују на променљиве околности на бојном пољу.

Кључна тактика руских снага укључује прецизну идентификацију и сузбијање непријатељских ватрених позиција. Њихова стратегија минимизације губитака сведочи о доброј организацији и коришћењу извиђачких и моторизованих јединица за извођење напада иза непријатељских линија. Ово омогућава ефикасне нападе на виталне положаје противника и омета њихове операције.

АРАПСКИ РАТНИ ОГАЊ: Хезболах и Хамас објавили снимке борби (ВИДЕО)

Са друге стране, премештање непријатељских резерви из сектора Работино на Авдејевски правац указује на стратешку прерасподелу снага у складу са мењајућим условима на терену. Ово такође подсећа на комплексност и динамичност сукоба, где се обе стране боре за контролу и доминацију.

Употреба различитих врста наоружања, укључујући топовску артиљерију, минобацаче и дронове, одражава модернизацију и технолошку напредност која карактерише савремене војне сукобе. Особито је значајна употреба квадрокоптера са експлозивним направама (ИЕД), што указује на иновативне методе вођења ратовања и стратешке флексибилности унутар ових снага.

УКРАЈИНСКИ КАНАЛИ ЈАВЉАЈУ: Руска армија напредује у неколико праваца (МАПА)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА