Најновије

ЛАВРОВ СРБИМА: Геополитичка вежба!

Услови које је Европска унија поставила Србији да започне преговоре о чланству у Унији су геополитичка вежба, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Баш пре неки дан, због тога што су Срби рекли: 'Не заборавите нас када прихватите Украјину и Молдавију, из Брисела је стигао одговор: 'Прво ћете се придружити антируским санкцијама'. То је чисто геополитичка вежба", казао је Лавров у интервју за програм "Москва. Кремљ. Путин" на каналу "Русија 1".

Како је додао, "Анкара је изгледа одлучила да више не жели да се бави јаловим и бескорисним пословима, а Београд потврђује своје тежње да уђе у ЕУ".

"То све говори о економској унији, како је настала, како се рекламирала и зашто је привукла нове људе који су желели да се придруже. Председнику Вучићу говоре одустаните од Косова, подржите антируске санкције, па ћемо видети", истакао је шеф руске дипломатије.

Лавров је интензивирање реторике европских лидера о чланству Кијева у ЕУ назвао "игром" о којој углавном говори шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

"Они припремају неке препоруке, шаљу их, сами признају да Украјина није испунила значајан део критеријума. Кијев, кроз уста министра спољних послова Дмитриј Кулеба, каже: 'Шта ће им ови критеријуми, они треба да се приме без условљавања'. Не могу све то да схватим Чини ми се да је ово игра, наставак политике коју је ЕУ водила после нестанка Совјетског Савеза", закључио је.

Прочитајте ОВДЕ шта је Кремљ поручио Западу 

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА