Најновије

КРВАВА АВДЕЈЕВКА: Нема муниције, украјинска војска у пакленом расулу

Тензије и сукоби у Авдејевки, једном од жаришта украјинско-руског конфликта, настављају да ескалирају. У вируелном простору,

У вируелном простору, украјински војници НАТО снага објављују снимке на ТикТоку који приказују озбиљност ситуације. Један од снимака, под насловом "Авдејевка - овде земља мирише на крв", посебно је привукао пажњу јавности.

Званичних информација о напредовању руске војске из Министарства одбране нема, што оставља аналитичаре да се ослањају на видео снимке и извештаје са украјинске стране. Мапе конфликта указују на то да је руска војска успела да заузме значајне територије у Авдејевки од почетка војних операција.

Украјински војници суочавају се са изазовима, укључујући недостатак муниције и тешкоће са снабдевањем. Они се жале на "ноћни пакао" од ваздушних удара и тешке услове на терену, где је једини пут за снабдевање кроз Орловку постао опасан због непрестане артиљеријске ватре.

Руска војска је постигла значајне успехе на северу Авдејевке, преузимајући контролу над железничком пругом која води до Очертина и заузимањем кључних позиција. Озбиљни сукоби су забележени између јуришних авиона 114. моторизоване бригаде и украјинских снага, са жестоким борбама у области Степовоје (Петровское).

Упркос тврдњама неких војних блогера, напада на индустријске објекте у Авдејевки није било. На јужном фронту, руске снаге такође напредују, изузев на правцу од Спартака ка "Царском лову".

Украјинске НАТО снаге покушавају контранапад у области Красногоровке, али се чини да нису у стању да промене тренутни ток сукоба. 

РУСКА АРМИЈА НАШЛА НОВИ НАЧИН ДА ДЕМОЛИРА УКРАЈИНСКУ АРМИЈУ: Намерно одржавају своје МИГ авионе у ваздуху

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА