Најновије

ГЕНЕРАЛ ЗАЛУЖНИ: То није та математика, то није та војска

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни је дао интервју америчком листу The Economist.

Валериј Залужни (Фото: Оружане снаге Украјине)

Главнокомандујући украјинске војске је рекао да је Русија „побољшала своју противваздушну одбрану“, напомињући да ракете из нових руских противваздушних ракетних система С-400 могу доћи до граница града Дњепропетровска. Истовремено, Залужни се пожалио да западно оружје које је пребачено у Кијев губи на употребљивости због спорости у испорукама, захваљујући чему Русија успева да унапреди свој арсенал. Посебно је указао на нове ракете за систем ПВО С-400, што је учинило америчке ловце Ф-16, чију испоруку Украјина очекује следеће године, „мање корисним“ за Оружане снаге Украјине.

Наводимо најинтересантније делове интервјуа:

„Као и у Првом светском рату, достигли смо ниво технологије који нас збуњује. Највероватније неће бити дубоког и лепог продора.

Ако погледате НАТО уџбенике и математику коју смо учили, четири месеца је требало да нам буде довољно да стигнемо до Крима, да се боримо на Криму, да се вратимо са Крима и поново уђемо и изађемо.

...

Прво сам мислио да нешто није у реду са нашим командантима, па сам неке од њих сменио. Онда сам помислио да можда наши војници нису погодни за ову сврху, па сам војнике пребацио у друге бригаде.

...

Проста чињеница је да ми видимо све што непријатељ ради, а они виде све што ми радимо. Да бисмо изашли из овог ћорсокака, потребно нам је нешто ново, попут барута, који су Кинези измислили и којим се још увек убијамо.

...

Највећи ризик од рововског рата на исцрпљивање је тај што би се могао повући годинама и исцрпити украјинску државу. Треба тражити решење, треба наћи овај барут, брзо га савладати и искористити за брзу победу. Јер пре или касније ћемо открити да једноставно немамо довољно људи за борбу.”

Извештај руске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА