Најновије

РУСКА ДУМА КИЈЕВУ: Могу преговори, али...

Очигледно је да кијевски режим тражи пут за бекство, Русија је спремна за преговоре, али само уколико се узме у обзир нова реалност на терену, изјавио је за "РИА Новости" Леонид Слуцки, шеф комитета Државне думе за међународне послове.

На овај начин је прокоментарисао признање бившег шефа украјинске делегације на преговорима са Русијом Дејвида Арахамие да је бивши британски премијер Борис Џонсон одвратио Кијев од окончања сукоба у пролеће 2022. године. 

Џонсон је спречио Кијев да заврши сукоб прошле године на преговорима у Истанбулу, позвао их је да ништа не потписују са Русијом и "само се боре".

"Очигледно је да неонацистички режим тражи пут за бекство. Још није касно да се врати на преговарачки сто, руска страна је више пута говорила да је спремна за то. Али тек сада под другачијим условима", каже Слуцки.

Запад је наредио Кијеву да се повуче из мировног процеса како би спречио крах свог пројекта за уништење Русије, а сви показани напори на украјинској страни испоставили су се као фикција, обмана да се добије на времену, додаје Слуцки.

"Прошле године је мировни споразум заиста био припремљен, остало је само да се потпише. Русија је, у знак добре воље, повукла своје трупе са кијевског и черниговског дела фронта", каже он.

Међутим, кијевски режим и његови западни господари одлучили су се за други пут – направили су провокацију у Бучи и изјавили да ће се борити да би поразили Русију на бојном пољу.

Он је такође приметио да сада исти Арахамиа говори да о свим споразумима са Русијом треба да се одлучује на референдуму у Украјини, док су избори у земљи отказани под изговором да се непријатељства настављају.

Погледајте ОВДЕ борбе код Спорног 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА