Најновије

ЗАПАД ПОКУШАВА ДА ИСТЕРА РУСЕ ИЗ КАРАБАХА: Огласио се Кремљ

Западни политичари покушавају да истерају Русију из Карабаха, али нико не може да игра улогу гаранта мира и стабилности као Руска Федерација, изјавио је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков у интервју телевизији Русија 24.

Еуси у Карабаху (Фото: РИА Новости)

„Негде, пре три, четири, пет година, вођена је слична борба у дипломатским рукавицама. Маске су одавно пале, а борба се води директно, са отвореним визиром“, рекао је Песков, коментаришући покушаје запада да истера руске мировњаке из подручја Карабаха, прекинувши везе Русије и Јерменије.

Како је истакао, као и пре, један број земаља покушава да дестабилизује ситуацију око Карабаха, што је и довело до тога да је азербејџанска страна званично изјавила да један број држава тешко да може да се нада некој улози посредника, јер су заузеле једнострану позицију.

„И, наравно, заузевши тако једностран став, немогуће је, а и неприкладно очекивати нешто. А то што покушавају да нас изгурају отуда – да, знамо то, али до сада нико није могао да игра такву улогу гаранта мира и стабилности у региону, осим Русије. И Русија наставља своје напоре“, нагласио је прес-секретар руског председника.

Долазак Срба на украјински фронт погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА