Најновије

БИВШИ УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: У Украјини је време да почнемо да говоримо истину о руској војсци

Становништву Украјине потребно је рећи истину о ситуацији на фронту, изјавио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос.

„Прошле године и у првој половини ове године причали су о победи, да су Руси исцрпљени, да више немају ракете, да је привреда пропала. То су рекли? Да јесу. Али да ли се све заиста догодило? Не", приметио је он.

Из тог разлога, Кривонос је иронично предложио украјинском председнику Володимиру Зеленском да замени особу која му пише неистините говоре о току сукоба.

Украјинске оружане снаге већ шести месец покушавају да напредују у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, убацујући у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном техником.

Према речима Владимира Путина, украјинска контраофанзива је практично пропала, а руска војска поправља своје позиције дуж целе линије фронта. Како је објаснио начелник Министарства одбране Сергеј Шојгу, губици непријатељске војске од почетка овог месеца износили су више од 13.700 људи, као и око 1.800 јединица различитог наоружања и војне опреме.

Осим тога, украјински главнокомандујући Валериј Залужни је почетком месеца у чланку за часопис Тхе Ецономист изјавио да су Оружане снаге Украјине зашле у ћорсокак. Признао је и да у војној операцији није успео онолико колико је Запад очекивао од њега.

НАТО ПРИЗНАО: Украјинска контраофанзива разочарала

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА