Најновије

АМЕРИКАНЦИ КОД ГАЗЕ? Шта ово заправо значи и да ли се нешто крупно спрема

Америчка војска је појачала своје присуство изнад Појаса Газе, користећи беспилотне летелице МК-9 Реапер за извођење надзорних операција, према извештајима званичника Министарства одбране и анализама објављеним у Њујорк тајмсу.

Како су навели званичници, ови напредни дронови коришћени су како би пружили подршку у акцијама опоравка талаца, што је показатељ дубљег нивоа укључености Сједињених Држава у региону него што је то раније било познато јавности.

Операције коришћења дронова МК-9 Реапер, који су опремљени са сензорима високе резолуције и способни за дуготрајно надгледање, омогућиле су америчким војним снагама да ефикасније прикупљају информације и пружају кључну подршку у борби против тероризма и заштити цивилних живота.

Иако се овакве операције воде у највећој тајности, извештаји које су објавили званичници Министарства одбране и аналитички прегледи Њујорк тајмса пружају увид у тактике и стратегије које америчке оружане снаге користе у циљу постизања својих оперативних циљева.

Ситуација у Појасу Газе и даље остаје неизвесна, а употреба дронова од стране САД могла би имати значајне последице за регионалну стабилност и безбедносну динамику у будућности.

ПРЕКОРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТОМ! Руси кренули у офанзиву, мељу све пред собом, украјинска армија у невиђеном расулу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА