Најновије

ЕУ ЈЕ ЗЛО И ГЛУПОСТ: Ево шта ће Брисел од Србије тражити!

ЕУ већ у процесу приступања захтева од земаља додатна усклађивања са блоком, укључујући и спољну политику, где ЕУ има искључиву надлежност за трговинске споразуме са трећим земљама, пише РТ Балкан.
ЕУ / Пиксабеј

ЕУ / Пиксабеј

Споразум о слободној трговини који је Србија потписала са Кином 17. октобра престаће да важи када Србија постане чланица ЕУ, рекао је портпарол Комисије Петер Стано, наводи "Еурактив".

Јелена Грубор Стефановић, представница Привредне коморе Србије у Шангају, каже да то правило не важи искључиво за Кину.

"Правило да ће Србија по уласку у ЕУ морати да изађе из трговинског споразума са Кином не важи искључиво за Кину, већ обухвата све треће земље", изјавила је је Стефановић.

Споразум о слободној трговини са Србијом први је који је Кина склопила са неком земљом централне или источне Европе. Иако Србија има још доста корака на путу ка ЕУ, председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен недавно је ставила до знања да види место Србије у ЕУ.

"Желимо да предузмете додатне кораке да нам се приближите, укључујући и спољну политику", где ЕУ има искључиву надлежност за трговинске споразуме са трећим земљама. Она се осврнула и на чињеницу да је Србија до сада одбијала да уведе санкције Русији.

Прочитајте ОВДЕ више о Вулиновој оставци

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА