Најновије

ЈЕЗИВЕ ЦИФРЕ ПОЈАСА ГАЗЕ: 9.500 мртвих - 3.900 деца

Рат је увек тужна и језива прича...

Најмање 9.500 Палестинаца је убијено од 7. октобра, укључујуćи 3.900 деце, изјавио је данас шеф Канцеларије за медије у Гази Салама Мааруф. „Ти бројеви значе...сваког минута једно дете погине”, рекао је он, пренела је Ал Џазира. Мааруф је казао да има око 24.158 повређених и да израелски ваздушни напади „нису ограничени на одређену групу” већ су гађани и болничари и новинари.

Најмање 46 новинара је убијено, навела је Канцеларија за медије у Гази. Мааруф је истакао да је здравствени сектор посебно „претрпео неколико удараца” јер је због израелских напада престало да ради 16 болница, као и 32 друге медицинске установе. Ал Џазира наводи да је уништено 27 кола Хитне помоћи, а услед ваздушних удара или гранатирања оштећено 105 здравствених објеката.

Израелске снаге су, такође, гађале и уништиле три палестинска универзитетска објекта, више од 8.500 стамбених објеката је сравњено са земљом, око 220.000 стамбених јединица је потпуно уништено, око 40.000 стамбених јединица је делимично уништено и неупотребљиво за становање, 220 школских зграда је гађано, а 60 је ван функције као резултат „директног напада”. Потпуно је уништено 88 владиних зграда, 55 џамија и три цркве, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ шта је Лајенова рекла о Украјини и ЕУ интеграцијама 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА