Најновије

ЈЕЗИВЕ БРОЈКЕ! Уједињене нације саопштиле да је у Појасу Газе од 7. октобра погинуло 4.000 деце

Готово 4.000 деце погинуло је у Појасу Газе од почетка сукоба Израела и Хамаса 7. октобра, саопштиле су Уједињене нације, упозоравајући да је ситуација катастрофална за децу у том подручју.

Више од 40 одсто погинулих у Гази, после готово четири седмице рата, била су деца, саопштиле су УН, наводећи да је 3.900 деце погинуло, док се 1.250 воде као нестала, за које се претпоставља да су затрпана испод зграда срушених у бомбардовању.

"Жене, деца и новорођенчад у Гази несразмерно подносе терет месец дана борби на малој територији", наводе агенције УН за подршку деци, женама, здравственим службама и палестинским избеглицама у заједничком саопштењу, пренео је "Гардијан".

У периоду од 2008. године до септембра ове године укупно 859 дечака и девојчица убијено је у ваздушним нападима и борбама унутар Газе, а током последњих 29 дана у просеку је убијено 130 малишана дневно, навеле су УН. Истакнуто је да су међу најугроженијима бебе рођене током рата.

ПОБИЋЕ СВЕ: Откривен паклени план Зеленског за Украјину

Процењује се да у Гази има 50.000 трудница, а због тога што је 14 болница и 45 клиника затворено, поједине жене морају да се порађају у склоништима, у својим куц́ама и на улицама, навеле су УН.

Упозорава се да су и породиље у болницама у опасности због тога што понестају залихе, а санитарни услови се погоршавају. УН су упозориле да је угрожено и 130 превремено рођених беба у инкубаторима.

НАЈАВИО АТОМСКУ БОМБУ НА ГАЗУ! Израелски министар изгубио контролу или рекао истину?

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА