Најновије

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Руске трупе настављају да се приближавају кључном граду

Запад звони на узбуну – руске снаге повлаче резерве у Авдејевку и спремају се да крену у јуриш на град. Томе ће претходити артиљеријска припрема.

Према западним аналитичарима, руске оружане снаге се спремају да нападну коксарницу у Авдејевки. Напомињу да се у близини насеља окупила значајна група руских снага, а након тешке артиљеријске припреме, Руси планирају фронталне пешадијске нападе.

Губитак фабрике озбиљно ће утицати на украјинске снаге, јер она служи као најважније одбрамбено чвориште града. Бивши посланик украјинске Врховне раде Игор Мосичук сматра да ће пад Авдејевке бити катастрофалан за финансијску и војну подршку Украјине и истиче потребу повлачења трупа и стабилизације фронта како би се спречио колапс Украјине.

„Због тога је Зеленски против става Залужног о повлачењу војске из града, а Тарнавски пребацује резерве из правца Запорожја“, приметио је он на свом каналу „Телеграм“. „Битке за Авдејевку постају најкрвавије од почетка рата.

Ситуација у Авдејевки се пореди са стратешким значајем Бахмута, с обзиром на локацију Авдејевке на путу за Доњецк, и њен систем путева који служи као капија ка јужном Донбасу.

Раније је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков рекао да на бојном пољу нема позиционог застоја. Он је нагласио да руске трупе настављају да извршавају задатке у зони специјалних операција.

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА