Најновије

ЕГИПАТ ОДБИО ПРЕДЛОГ ЦИА: Могли су да преузму власт у Гази

Египатски председник Абдел-Фатах ел-Сиси је наводно одбио предлог директора америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијема Бернса да Каиро преузме привремено безбедносно управљање у Појасу Газе после рата, док Палестинска управа не буду спремна да преузму власт, преноси Тајмс ов Израел позивајући се на америчке медије.

Египатска војска (Фото: Министарство одбране Египта)

Сиси је саопштио Бернсу да Египат неће играти улогу у елиминисању Хамаса, који држи власт у Појасу Газе, пошто су палестински милитанти допринели да египатска граница са енклавом буде релативно мирна последњих година, саопштили су за "Волстрит џорнал" високи египатски званичници под условом анонимности.

Египатски председник и директор Централне обавештајне агенције састали су се у уторак у Каиру, да би разговарли о војној операцији Израела у Појасу Газе, саопштено је из египатског председништва.

Сиси је током састанка поновио позив на хитан прекид ватре како би се заштитили цивили и на "неометан проток хуманитарне помоћи", саопштио је портпарол египатског председника.

О нападу на америчку војску у Сирији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА