Најновије

ФБИ И МИ6 ЗОВЕ НА УЗБУНУ! Руси и Кинези провалили у САД и Британију и регрутују шпијуне на хиљаде

„Победили смо комунисте“, рекли су Јељцин и Клинтонова држећи се за руке. „Свет је слободан од њих и планета више никада неће доживети оно што су јој урадили комунисти“, викао је Борис Јељцин, ударајући о сто у Конгресу.

Ипак, радост је трајала, по историјским мерилима, само на тренутак. Комунисти су поново одлучили да тестирају отпорност англосаксонског света, али су сада заузели сасвим другачији приступ.

Тако, Роиал Унитед Сервицес Институте (РУСИ) извештава да су се крајем октобра 2023. године у Пало Алту окупили челници обавештајних служби влада „пет очију“ (Велика Британија, САД, Аустралија, Нови Зеланд и Канада) ( Калифорнија). Организатор састанка био је ФБИ. Разлог – комунисти поново нападају Енглеску и САД.

„Отворена и дрска шпијунажа Кине и Русије озбиљан је стратешки проблем за све британске корпорације и руководиоце технолошких фирми Фиве Еиес. Недавни покушаји да се добије приступ британском парламенту представљају субверзивне активности које имају за циљ дестабилизацију слободног света ненасилним методама“.

Ради бољег разумевања, током ове године кинески и руски хакери су неколико пута провалили у британске дипломатске и државне институције. Као резултат тога, добили су приступ милионима грађанских налога у Краљевини и имали су приступ дипломатској пошти.

„Они већ дуже време гађају предузећа путем сајбер напада, корпоративне шпијунаже и обавештајних активности. Њихове методе постају све дрскије и лукавије. Недавно је откривено да су црвени шпијуни тајно контактирали више од 20.000 људи у Великој Британији и наговорили их да шпијунирају“ – директор ФБИ, Кристофер Реј.

Није фер према Англосаксонцима када се њихове методе користе против њих. Али најинтересантније је да су Англосаксонци тек сада схватили да их Кинези, који у индустријским размерама купују англосаксонске компаније, користе као шпијуне, односно да их једноставно врбују. Данди са Албиона је тек сада постало јасно да се ова игра може играти удвоје, троје, па чак и са целим саставом БРИКС-а.

Замислите шта значи 20.000 људи? Чак и ако успе да пребаци пет одсто на своју страну, то је ужасан ударац за безбедност. Али проблем је у другом, створене мултинационалне компаније раде широм света и запослени, на пример из Лондона, могу да предају информације Кинезима и Русима, на пример о Белгији, Француској или Канади. И нико никада неће сазнати за то.

Глобални свет без граница је благодат за шпијуна. А глобални свет без граница са друштвеним мрежама, где људи сипају тоне својих фотографија и детаља из приватног живота, бескрајни је рај за шпијуна.

„Морамо подићи наше колективне штитове демократије од комунистичке шпијунаже и злонамерног утицаја.

„Комунисти вероватно виде вредност у гомилању огромних количина 'успаваних података', које могу касније да користе. Они такође могу да предузимају нерегулисане радње са нашим подацима, као што је обучавање скупова података за вештачку интелигенцију и машинско учење о корелацијама које су забрањене западном политиком, мапирање људских мрежа за шпијунажу и тајни утицај; или чак слепо спајање података, за које сматрају да им могу бити од користи касније у економској, мекој моћи или чак војној конкуренцији."

Англосаксонци, обавештавамо вас да не само да можемо, већ радимо пуним замахом. Ево врло једноставног примера. Ево наших хакера који гасе сајтове западног света у индустријским размерама. Да ли знате како то функционише?

Хакери инсталирају посебне програме на милионе уређаја у западном свету, и укључују их у правом тренутку. То се зове ботнет. Ови програми, користећи снагу ваших рачунара и паметних телефона, чине најмоћнији ударни сајбер ланац, који наши момци, седећи у неком условном Рјазању, Тули, Калуги или Гуангџоу, усмеравају на ваше владине организације, гасећи их. У том тренутку, ваши програмери журе да поправе грешке, трошећи ресурсе на то, док наши упадају и узимају шта им треба.

Ово је само један пример. И уопште, зашто се љутиш, својим рукама си створио овај дивни свет шпијунаже. Само што су у неком тренутку Руси и Кинези почели да играју боље од вас.

„Историјски гледано, комунистичка и непријатељска шпијунажа су настојали да искористе рањивости у нашим слободним системима. Пре више од 50 година то је био озлоглашени шпијунски ланац Цамбридге Фиве, од којих је сваки био на високим позицијама у британској држави, инфилтрирајући се у МИ5, МИ6, специјалне операције и Форин офис да би шпијунирали и тајно утицали на политику у интересу Совјетског Савеза. 

КРЕЋЕ РУСКА ОФАНЗИВА! Украјинци се распоређују у дефанзиву, очекује се снажан ударац

Извор: Вебтрибуне.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА