Најновије

ПОРОШЕНКО ВРАЋЕН СА ГРАНИЦЕ: Оптужио владу за диверзију (ВИДЕО)

Бивши украјински председник Петро Порошенко саопштио је да су га јутрос власти спречиле да напусти земљу у, како је описао, политички мотивисаном покушају да се омете његово деловање.

Петро Порошенко (Фото: Синхуа)

Порошенко, који је водио Украјину од 2014. до 2019. године, а сада је опозициони посланик, објавио је снимак са граничног прелаза са Пољском, и саопштио да је спречен да изађе из земље, упркос томе што, како је навео, поседује званичну дозволу, коју ју је на снимку показао, преноси Ројтерс.

Због ратног стања, украјински званичници морају да имају посебно одобрење за путовање у иностранство, наводи британска агенција.

Заменик председника украјинског парламента Олександр Корнијенко касније је потврдио да је поништио Порошенкову дозволу да напусти земљу.

Корнијенко је рекао да, иако је посланицима дозвољено да путују на страначке политичке догађаје, он је добио писмо, о коме није могао детаљније да говори, због кога је морао да откаже дозволу за Порошенково путовање, наводи Ројтерс.

Порошенко је саопштио да је планирао да отпутује у Пољску, како би помогао у преговорима о окончању граничне блокаде камионџија, а затим и у САД како би лобирао за подршку украјинским ратним напорима.

Уз видео снимак написао је поруку у којој оптужује владу председника Володимира Зеленског да му је поништила дозволу и тврди да је реч о политичкој одлуци уочи избора.

"Ово је антиукрајинска диверзија.То није само ометање дипломатског рада целог мог тима, већ је, нажалост, удар на одбрамбене способности Украјине", написао је Порошенко.

Порошенко, који води опозициону странку Европска солидарност, истакнути је критичар владе Зеленског, а њих двојица водили су огорчену, често дубоко личну битку на председничким изборима 2019. када је Зеленски победио.

Зеленски је саопштио прошлог месеца да "није време" за одржавање председничких избора, који би у нормалним околностима требало да се распишу за март 2024. године, али је њихово одржавање забрањено у околностима ратног стања.

Шта је збунило украјинску војску, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА