Најновије

ШОЈГУ: Украјинска војска изгубила преко 125.000 људи током контраофанзиве

Украјинске снаге су за пола године контраофанзиве изгубиле преко 125.000 људи и 16.000 јединица наоружања, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Борбене могућности Оружаних снага Украјине значајно су смањене због моћних и ефикасних удара руске војске, додао је Шојгу.

„Наша војска делује компетентно и одлучно, заузима повољније положаје и шири зоне контроле у свим правцима“, рекао је руски министар одбране на састанку са руководством Оружаних снага Русије.

Како је додао, тотална мобилизација у Украјини, испорука западног наоружања и увођење резерви нису изменили ситуацију, само су повећали губитке украјинске војске у зони специјалне војне операције.

Током протеклог месеца у борбама су се посебно истакле јединице 810. бригаде маринаца, 150. моторизоване дивизије, 4., 15., 114. и 123. моторизоване бригаде.

Шојгу је поручио да ће руска војска наставити да спроводи активну одбрану и да јача борбени потенцијал, узимајући у обзир искуство из специјалне операције.

Такође је казао да је у 2024. години планирано да се главни напори усмере на припрему трупа за решавање задатака специјалне операције. Догодине ће, између осталог, бити одржане и стратешке командно-штабне вежбе „Океан-24“ у којој ће учествовати сви родови Оружаних снага Русије.

ИСПЛИВАЛИ ШОКАНТНИ ПОДАЦИ: Залужни је проследио истину у Вашингтон

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА