Најновије

И МАЂАРИ ПОЧИЊУ СА БЛОКАДОМ УКРАЈИНСКЕ ГРАНИЦЕ: ''Уништавају нам предузећа''

Мађарски друмски превозници од понедељка почињу протесте на граници са Украјином, јер камионџије из Украјине уништавају њихова логистичка предузећа, јавља МТИ, позивајући се на председника Удружења мађарских друмских превозника (MKFE) Тивадара Арваија.

Мађарска (Илустрација: Правда)

„Због појављивања украјинских превозника на тржишту ЕУ, неколико стотина мађарских предузећа било је на ивици пропасти“, нагласио је председник MKFE.

Према његовим речима, километража украјинских камиона на мађарским путевима порасла је за 30 одсто, док је домаћих смањена за четири одсто.

„Пољаци и Словаци говоре о томе, али исто стоји иза мађарских протеста који почињу у понедељак“, рекао је Арваи.

Председник удружења је појаснио да ће се на контролном пункту Захоњи-Чоп одржати демонстрације превозника. Он је напоменуо да украјински превозници долазе из потпуно другачијег економског и правног окружења, па су им трошкови различити, а не подлежу правилима ЕУ.

„Тражили смо од Европске уније, прошле недеље је одржан састанак транспортне комисије <...> да преиспита свој споразум са Украјином и узме у обзир интересе земаља чланица ЕУ, укључујући мађарске транспортне компаније, и да не дозволи украјинским превозницима , који су одавно превазишли своје првобитне намере, појавили су се у Европској унији углавном у пословне сврхе“, закључио је Арваи.

Подсетимо, у Словачкој и Пољској се већ недељама одржавају протести друмских превозника и блокаде граничних прелаза и царинских терминала из истих разлога.

О три сценарија за Украјину у 2024. години прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА