Најновије

ПАЛЕ СЕ АЛАРМИ У НЕМАЧКОЈ: Морамо да се припремити за рат

У свом садашњем стању, Бундесвер није у позицији да брани сопствену земљу или своје савезнике из НАТО-а, упозорава генерал Бундесвера Карстен Бреуер (59).

„Сада видимо Бундесвер који још није адекватно позициониран за ово“, рекао је Бреуер за Франкфуртер Аллгемеине Сонтагскеитунг. Војске пате од „структура које чине брзе и циљане одлуке готово немогућим“.

Годинама се Бундесвер фокусирао на међународно управљање кризама („Балкан, Авганистан или Мали“), рекао је Бреуер: „Ово узима данак сада када су алијанса и национална одбрана поново у фокусу.

С обзиром на масовно наоружавање руске војске под Владимиром Путином, не само Бундесвер, већ и друштво у целини морају да раде на томе да поново буду спремни за рат, упозорава Бреуер: „Морамо се навикнути на идеју да ћемо можда морати да се боримо против одбрамбени рат једног дана." „Ми више немамо избора да ли желимо да учествујемо у операцији на даљину."

Не само официри и војници, већ „друштво у целини мора да препозна потребу за још доследнијим одвраћањем“, рекао је генерал, који је на функцији од средине марта.

Да би остале у дефанзиви, снаге се такође морају припремити за „технолошке скокове“, наставио је Бреуер, као што је употреба беспилотних летелица: „Видимо да дронови настављају да расту на важности у свим областима, од извиђања до ефикасности. Од Украјине сазнајемо да је њена одбрана изузетно важна, а самим тим и ваздушна надмоћ на овом нивоу.

У контексту могућег другог председавања Доналда Трампа и његовог критичког става према НАТО-у, Бреуер је рекао: „Време када смо ми у Европи могли да кажемо да ћемо седети и пустити Американце да раде своје је прошло. Ми Европљани треба да будемо јасни о томе како се залажемо једни за друге као група.”

Према речима генералног инспектора, он би желео да види „више свести да идеалан свет у који би неки људи можда желели да верују више не постоји. Желим хармонију Немачкој, али и оштро око за оно што би могло да је уништи.

ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ О УКРАЈИНИ? Кратак сусрет Орбана са Зеленским

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА