Најновије

Кандидат за градоначелника: “Београд вратити Србима – Из институција избацити љубавнице и партијске полтроне и вратити струку!“

Лидер Српске деснице и кандидат за градоначелника Београда Миша Вацић за ПАТРИОТ говори о потреби да се Београд врати Србима и детитоизује.

Зашто Срби из унутрашњости гледају на Београд непријатељски?

– Пре свега зато што је титоистичко наслеђе у Београду и даље веома живо а Титотизам је увек антисрпски. Погледајте само све те антисрпске НВО, сви су југобумери и Титоисти. Што више воле Југославију и Тита, то више рзе Србију и Српство. Београд мора да се врати Србима, српској традици и српским коренима. Кад се то деси, онда ће и остатку Србије сванути.

Миша Вацић: Београд није само Београд на води

Како видите даљи развој Београда на води уколико постанете градоначелник?

– Немам ништа против Београда на води, али то није цео Београд. Морају се и друге општине развијати. У Борчи се мора решити проблем канализације. У Гроцкој путеви. Планирам да попричам са људима свих приградских општина и да чујем шта им је потребно да се уради и који су им горући проблеми и у складу са њиховим захтевима ћу деловати. Рецимо знам да је у приградским општинама градски превоз лош. Има премало линија и аутобуси доста касне. То прво планирам да променим.

Одакле мислите да набавите новац за те пројекте?

– Новца већ има, само се трошио и троши како се стигне. Прво, грађевинске компаније су претплаћене и пробијају рокове јер се у том ланцу свако уграђује. То ћу пресећи и ето новца. Планирам и да ангажујем саобраћајне инжењере и осталу струку како да проширимо број паркинг места и реконструишемо бар неке од главних саобраћајница за то. Ја сам политичар који треба да слуша струку, а не обратно. Такође чим будем отпустио све оне који су дошли у државне фирме зато што су нечије љубавнице и ортаци, знате ли колико новца из буџета се издваја за финансирање тих статиста и колико их има? Тај новац ће бити преусмерен на решавање проблема саобраћајних гужви и осталих ствари које иду у корист грађанима, а не нама политичарима.

Ви уствари тврдите да ћете променити систем?

– Можда га нећу променити скроз, али свакако ћу започети. Желим да створим климу која ће мотивисати људе да се врате и да једини услов буде да знају свој посао, а не да морају да буду чланови партија и да имају везе да би се запослили. Са тим је доста. И они који су то радили мораће да одговарају.

Сведоци смо да је образовни систем у расулу. Да ли имате неко решење за то?

– Да. Под хитно све вратити на старо. Родитељима је место на послу и код куће са децом а не у школи. Имају родитељски и долазиће по позиву. Просветне раднике више нико не сме да уцењује да од лоших ђака праве вуковце. Њих треба такође ослободити бирократије у оној мери у којој је могуће. Опет, планирам да слушам струку. Струка је у већини против Болоње. Намеравам да вратим Завод за уџбенике и наставна средства тамо где и припада, страни издавачи нам не требају да нам пишу књиге. Свиђа ми се руски и мађарски модел који је у великом делу повратак на старо јер видимо куда нас је ова либерализација одвела и колико лоше утиче на децу. Не желимо да постанемо мала Америка.

И нису само деца, ту су и старији људи који су остали без посла. Не знају нове технологије, за тржиште рада су невидљиви, а они имају и ђаке и студенте које треба да одшколују. 6 месеци бесплатних курсева за њих. Био си аутомеханичар али немаш посла? За 6 месеци постани ЦНЦ оператер. Потражња је огромна.

Младима и деци омогућити као у Јапану, да иду у посету старачким домовима. Децу ће имати ко да саслуша, да их научи нечем новом, да чују друга стварна животна искуства, да развију емпатију, да има ко да их воли и разуме поред родитеља. Старијима ће то доносити радост и вољу за животом.

А правосуђе?

– Лустрација, лустрација, лустрација. Тужилаштвом нам управљају странци.

Какав је ваш став према извршитељима?

– Какав може да буде према људима који су у стању за пар хиљада динара да украду кров над главом. То је све та буразерска политика од јавних предузећа, ЕПС наплати рачун за струју од 500 динара 2000 на разноразне глупости да би могао да финансирају директори своје љубавнице које тамо седе. А ко их финансира? Па грађани. И онда дуг, па камата на камату и онда дођу извршитељи који не смеју да буду приватна лица, па се и ту сви уграде и узму човеку стан или кућу, па је ортак извршитеља после откупи за смешне паре. Све креће од тог система који ја намеравам кад будем постао градоначелник Београда да прекинем.

Извор: Националист.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА