Најновије

ГОРИ АВДЕЈЕВКА! Велики преокрет на првој линији фронта (МАПА)

Важан преокрет у битци за Авдејевку дешава се ових дана. Према најновијим извештајима, Оружане снаге Руске Федерације (РФ) започеле су нову фазу своје операције у Авдејевци, која је обележена најмасовнијим артиљеријским нападом на украјинске позиције од почетка конфликта. Ове информације објављене су у Генералштабу Оружаних Снага Украјине.

Сукоб је достигао нову фазу након што су руске јединице, према извештајима канала "Нехуманитарна помоћ", успеле да заузму индустријску зону Јасиноватаја-2 и успоставе контролу над СНТ "Виноградники". Ово је омогућило руским снагама да заобиђу пешчани коп и изађу на улицу Колосова, чиме се битка сада води у самој урбаној зони Авдејевке.

Са северне стране, Оружане снаге РФ настављају са покушајима да изађу на окраине оближњих села. Паралелно с тим, обнавља се обимно гранатирање украјинских позиција у Первомајском, где авијација и артиљерија раде на чишћењу терена за јуришне групе.

Кључни задатак Оружаних снага РФ је прорив у правцу микрорејона "Химик", што би довело до поделе украјинских снага у Авдејевци на мање сегменте, чиме би се олакшао штурм на цело утврђено подручје. У међувремену, украјинске снаге нису спремне за повлачење без борбе и концентрисале су више од 40 батаљона из 8 бригада у околини града. Такође, бележи се повећање броја топова стволне артиљерије и залиха FPV-дронова на овом делу фронта.

ПОСЛЕ ОВЕ ИЗЈАВЕ КЛИЧКА ГОРИ УКРАЈИНА! Кренуо директно на Зеленског заједно са Залужним

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА