Најновије

ПОХАПСИЋЕМО ИХ СВЕ: Од Загорке Доловац до Вучића, биће брутално! (ВИДЕО)

Безбедносни систем мора да се потпуно уништи и да се прави нови, јер овако даље не може. Ови људи који данас тамо раде, који су слушали неку Дијану, па сада слушају неке нове „дијане“, такви људи не би смели више да раде у МУП-у, изјавио је Милан Думановић, потпредседник Новог полицијско-синдикалног савеза, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор.

Милан Думановић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је гледао емисију „Хит твит“ у којем је гостовала Дијана Хркаловић, а преко пута ње седео Драган Ј. Вучићевић, власник и главни уредник Информера.

- Он је пре годину и по причао о Дијани Хркаловић да је она организовала убиства, међу њима адвоката Мише Огњановића, да је била највиши припадник групе Вељка Беливука, и малтене да је она мини Ескобар. И сада он седи са њом и све потврђује шта она прича – изненађен је Думановић,

Како је рекао, Хркаловићева није никакав полицајац ни безбедњак, „већ је дошла у БИА по задатку, па је онда отишла у полицију да растури МУП“.

- Ако је она најбољи оперативац којег ова земља има, онда треба стварно да се забринемо за безбедност ове земље. Видели сте које глупости она прича. Она вади новинске натписе и препричава то што су писале новине, а онда за себе говори да је оперативац – примећује Думановић.

На питање где је јавни тужилац када је откривено писмо власника Објектива Александра Папића, председнику Александру Вучићу које разоткрива корупцију око изградње пута Лозница-Шабац-Рума, казао је да је „кључно и главно питање где су тужиоци“.

- Ви када имате било какву истрагу - нема тужиоца. То је 25 милиона евра наших пара. То није украдено од Азербејџанаца који граде пут, него од грађана Србије. Ви када погледате новинске наслове, негде је штета милион динара, два, пет милиона, а овде је украдено од нас скоро три милијарде динара, на једном путу Рума-Шабац! Замислите аутопутеве шта је тек ту рађено! – указао је он.

Думановић је обећао да Нови синдикално-полицијски савез неће стати док не буду ухапшени и осуђени само због овог случаја сви који су поменути, али са њима „и тужиоци Загорка Доловац и Ненад Стефановић који ћуте“.

- Па имате БИА која се јавља за апсолутно небитан нечији порно снимак, а не оглашава се за овакву аферу. Нико се не оглашава од поменутих из писма, а оптужен је и министар Владе Србије, и Звонко Веселиновић, Александар Папић и други. Знате шта би се десило кад би ово било у Немачкој? Тридесет година затвора сви одмах. Јер крађу оволиког новца од грађана Немачке сматрају економским тероризмом – открива Думановић.

Он је рекао да нам треба тужилац који сме да подигне оптужницу и против Вучића, који се може позивати на имунитет док му траје мандат, али када истекне, судски поступак може да почне.

Он је рекао да треба претрести све безбедносне службе у Србији.

- Прва мера треба да се сви они који су постављани на руководећа места суспендују и провере шта су радили. То само у Србији постоји да неко као директор или начелник полиције оде у пензију са шест станова и седам викендица. Ево питање: да ли је истина да Томислав Радовановић, нови в.д. директор БИА, има огромну викендицу на Белој Стени у Београду, на Дунаву? И ко му је први комшија, који начелник полиције? Ја знам колике су плате у полицији, али како ти успеш да од те плате купиш стан, па направиш викендицу? – питао је Думановић.

Он је објаснио и ко је заправо Томислав Радовановић који је постао в.д. директора БИА уместо Александра Вулина.

У емисији је било речи и о уценама запослених преко злоупотребе и незаконите употребе уговора о привременим и повременим пословима и уговорима на одређено време, о кривичној одговорности чланова Владе за избор в.д. директора широм јавних предузећа и установа преко законом прописаног рока, па и кривичној одговорности самих в.д. директора који немају право потписа након законом предвиђеног рока од годину дана. Такође и о ћутању тужилаштва на кривична дела које је починио Александар Вучић, како због корупције тако и рушења уставног поретка прихватањем Бриселског, Вашингтонског и Француско-немачког споразума.

О свему томе погледајте опширније на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА