Најновије

РУСКА АРМИЈА УДАРИЛА ПО БОКОВИМА! Украјинска армија бежи главом без обзира (МАПА)

У новом таласу офанзивних операција на источном фронту, руска армија је појачала своје нападе на стратегијске позиције у околини Артемовска.

Са координисаним ударима подржаним артиљеријом, напредовање је забележено на кључним боковима бојишта. У региону Берховке, специјалне јединице у саставу мотострељачких снага Северне флоте, ЈВО и добровољаца успешно су провалиле линије одбране ВСУ, гурајући напред ка срцу Артемовска.

Посебан акценат стављен је на северни бок, где су руске јединице, користећи природни покривач шумских подручја, оствариле дубоку пробојност у непријатељским редовима. Истовремено, жестоке борбе настављају се у близини аутодрома 'Бахмутски пут', где украјинске снаге пружају отпор упркос притиску.

На јужном фронту, напади руских снага фокусирани су на висине које контролишу ВСУ, са особитим напором да се заузме Клешчеевско упориште. Кроз тактичко маневрисање, руске јединице су започеле стезање обруча око Клешчеевке, притискајући непријатељске снаге са свих страна.

Додатни напредак је забележен и у реону Андреевке, где је део села очишћен од присуства ВСУ. У међувремену, ВСУ медијски борци признају тешкоће суочавајући се са непрекидним нападима на своје позиције.

Генералштаб ВСУ подацима потврђује да је руска армија извела вишеструке нападе на подручјима Ивановског, Клешчеевке и Андреевке, при чему је артиљеријски огањ био усмерен на више од десет насељених места, укључујући и Богдановку и Часов Јар, све у оквиру ширег војног притиска који се осећа и у најудаљенијим деловима фронта.

РУСКА АРМИЈА ЗАРОБИЛА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ, СВЕ СУ РЕКЛИ! Настао је шок кад нису пристали на листу замене (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА