Најновије

Вацић: Обучавати и запошљавати наше Роме, а не стране раднике (ВИДЕО)

Кандидат за градоначелника Београда и носилац листе “Кад се војска на Косово врати” Миша Вацић каже да је проблем 165 нехигјенских ромских насеља у Београду лако решив. Он подсећа да се Београд суочава са недостатком радне снаге и да би радно способне Роме који живе у тим нехигјенским насељима требало оспособити да умеју да раде послове који се траже на тржишту рада.

“Град мора да их попише и да им помогне да добију документа како би могли да се запосле. Град би им организовао едукације за потребна занимања. Уместо да увозимо раднике са Шри Ланке на та радна места можемо да запослимо наше Роме”, каже Вацић.

Он објашњава да би уместо 30.000 социјалних случајева који живе у нехигјенским насељима град добио до 10.000 нових радника који би били способни да се брину о својој деци и старима, као и да би побољшање економског стандарда довело до тога да они сами напуштају нехигјенска насеља и да налазе боља места за живот. Вацић додаје да би у насељима где се налазе куће од чврстих материјала требало учинити све да се инфраструктура подигне на виши ниво и да она постану хигјенска насеља.

РУСКА ДУМА ДЕМАНТОВАЛА: Русија не води тајне преговоре са Украјином

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА