Најновије

ПОЧЕЛА 24-ЧАСОВНА БЛОКАДА ЦЕНТРА БЕОГРАДА: Студенти подигли камп на улици (ВИДЕО)

Студенти, средњошколци и млади окупљени око иницијативе "Борба" почели су 24-часовну блокаду испред Министарства државне управе и локалне самоуправе, на раскрсници улица Кнеза Милоша и Бирчанинове.

Блокада (Фото: Јутјуб)

Студент Душан Милешић, који је претходног дана приведен на саслушање, придружио се протестима студената. Колеге су га поздравиле аплаузом.

- Све је било коректно на саслушању. Полицијски службеници су свој посао урадили максимално како би требало. Провео сам скоро 22 сата у притвору. Бранићу се са слободе, није ми одређен кућни притвор и то је то што могу за сад да кажем - рекао је он.

Активиста Иван Бјелић изјавио је данас за Н1 да ће покушати да изврше притисак како би Министарство државне управе и самоуправе испунило њихове захтеве.

- Пошто ми немамо јавни сервис да објаснимо људима шта се дешава, мораћемо то на улици - казао је.

Студенткиња Емилија Миленковић најавила је да ће група младих поставити шаторе на раскрсници улица Бирчанинове и Кнеза Милоша, што се и догодило.

- Ту ћемо цео дан имати блокаду - поручила је она.

Организатори на улицу износе опрему за камповање и разглас.

- Правимо камп на раскрсници са шаторима и све што прати то. Имаћемо доста културно-уметничког и едукативног садржаја. Очекујемо на првом месту да Министарство одговори позитивно на наш захтев, а поред тога да се талас побуне међу младима шири - наводи Никола Ристић једн од организатора.

Он додаје да ће им се Еколошке организације прирдружити у току дана, као и студенти из Новог Сада који ће и вечерас ноћити с њима.

Скупу су се придружили и поједини опозициони лидери.

Очекује се да ће се учесницима блокаде током дана прикључити и иницијатори ПроГласа, на чији ће протест, који је заказан за суботу у 12 сати, доћи управо студенти, што су најавили и у среду.

На блокаду студената дошао је и Радомир Лазовић, први на парламентарној листи коалиције "Србија против насиља". Он је рекао за Данас да је дошао на блокаду јер сматра да је од велике важности да сви подрже борбу младих људи и студента који су до сада показали велику упорност и жељу да се сачува изборна воља грађана.

- Људи осећају велику неправду и љути су с правом. Осећају да могу за живе у друштву које је би могло да изгледа много боље и много другачије - каже Лазовић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА