Најновије

РЕПУБЛИКА СРПСКА НЕЗАВИСНА АКО ТРАМП ДОЂЕ НА ВЛАСТ: Додик неће оклевати

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да верује у независност Српске и да сматра да ће се то морати десити једног дана.

Милорад Додик (Председништво РС)

Додик је рекао да би он могао да буде заслужан за то у некој перспективи.

- Када је у Америци победио Доналд Трам, имао сам намеру да прогласим независност Републике Српске, а онда су се неки око мене уплашили и то нисам урадио. Морам да кажем да ми је данас жао што нисам. Али ако би Трамп поново победио, мислим да не бих оклевао - рекао је Додик за ТВ Прва.

Када је реч о америчким санкцијама њему и његовој породици, Додик је рекао да је то више немоћ, те да нема право да због свог комодитета жртвује национанлне интересе Републике Српске.

Он је истакао да је поносан на своју породицу, додајући да су они веома свесни и одговорни људи и да се боре у животу, а да то смета Американцима.

Председник Српске је додао да је он бирани функционер и да има право да бира на који начин води политику.

- Кључно питање око мене није више криминал, сада се све свело на реторику, то им смета и то им је погубно - додао је Додик.

Говорећи о односу Србије и БиХ, Додик је рекао да је за Србију релевантно Председништво БиХ, а не једна трећина тог предсједништва коју чини Денис Бећировић, који је, како је навео, квазиисторичар и мрзи све српско, износи лажи, али нема потенцијал да нешто учини.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА