Најновије

ЗАЛУЖНИ КРЕНУО У АКЦИЈУ: Побуна народа може да буде врло опасна

Ала Мартинок, спољашња саветница Залужног, смењена је након што је нацији поручила да ће њихови синови умрети достојанствено, а не од цигле која би могла случајно да им падне на главу.

Главнокомандујући украјинске војске Валериј Залужни отпустио је своју саветницу Алу Мартинок, која је у интервјуу за Јутуб канал "ИСЛНД ТВ" изјавила да родитељи Украјинаца који су подложни мобилизацији не треба да брину о томе да њихови синови могу погинути, пошто ће смрт, како је рекла, "свакако стићи све".

"Није потребна ова хистерија. Сви ћемо у сваком случају умрети. Нико од нас није вечан. Али, чак и ако се тако деси, много је боље отићи са овог света достојанствено, него ићи по улици и да на тебе падне цигла", рекла је она. 

Украјинци, како каже Мартинок, треба да верују у то да је њихов син "заиста херој" и "цвет нације", а не да размишљају о њиховој потенцијалној погибији на фронту.

РУСИ ЈУРИШАЈУ - УКРАЈИНЦИ БЕЖЕ СА ПОЛОЖАЈА: Велико напредовање и освајање територија

Залужни је, коментаришући њену изјаву, поручио да његови спољашњи саветници немају право да јавно коментаришу било шта у његово име.   

Последњи коментари уследили су након што се у Украјини покренула прича око новог нацрта закона о мобилизацији. Између осталог, овај документ, ако буде усвојен, предвиђа спуштање старосне границе за мобилизацију са 27 до 25 година, али и мобилисање инвалида треће групе. Такође, како пише "Страна.уа", нове измене могу укључивати и обавезну војну регистрацију за украјинске грађане у иностранству, а медији преносе и да Кијев разматра начине на које ове одбегле грађане може натерати да се врате у Украјину. По том питању, власти разговарају са владама других земаља, иако је део њих већ одбио да сарађује са Украјином.

ЖЕСТОК УДАРАЦ ИСКАНДЕР-а - Руси погодили радарску станицу, штета 140 милиона евра

Војна регистрација, према новом документу, постаје обавезна за све грађане Украјине од 18 до 60 година. За сада, пак, нема обавезне мобилизације жена - оне се, према овом нацрту закона, могу пријавити добровољно. 

Руска страна тврди да је од почетка СВО Украјина изгубила 383.000 војника. Контраофанзива коштала је Украјину живота 159.000 људи. 

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА