Најновије

ИЗВЕШТАЈ ЦЕНТРА "РИБАР": Дешавања на фронту од 1. до 3. децембра (ВИДЕО)

Реномирани руски војно-аналитички центар "Рибар" објавио је преглед борбених дејстава и дешавања на украјинском фронту за последња три дана, односно, од 1. до 3. децембра.

У недељу су ОСУ (Оружане снаге Украјине) напале територију Краснодарског краја са две конвертоване ракете С-200. Обе муниције пресреле су ПВО изнад Азовског мора и нису изазвале никакву штету.

Руске трупе заузврат настављају са циљаним ударима на војне аеродроме на територији Украјине. Дакле, у Кривом Рогу, мета Лансета је био аеродром Долхинцево, где је погођен украјински авион Су-25.

Погледајте видео центра “Рибар” на енглеском језику:

Позиционе борбе се настављају у Купјанском сектору у правцу Старобилска. Руски ловци са ТОС-1А и артиљеријском ватром омели су премештај снага 101. бригаде Територијалне одбране у Иванивку. Поред тога, борбе се настављају у Синкивки и код Першотравнева.

У правцу Соледара руске трупе се крећу ка Иванивском. Борци су успели да изврше успешан напад на подручје баштенског удружења у близини села и потисну украјинске јединице, заузимајући нове положаје.

Наставља се офанзива руске војске на сектору Авдиивка. На северном боку војници су проширили зону контроле на источну периферију Степове, као и југоисточно од насеља.

На западу су јуришне групе Оружаних снага Русије заузеле важне положаје на прилазима Сјеверном. Ширење контролне зоне руских трупа погоршава положај непријатеља не само у Сјеверном, већ и на југу у Первомајском.

Руске јединице су протерале непријатељску одбрану и заузеле неколико улица на југозападној периферији Маринке. Ипак, преурањено је говорити о заузимању града — непријатељ и даље држи положаје у северозападном делу града.

Погледајте ОВДЕ борбена дејства 108. пука ВДВ код Вербовоја

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА