Најновије

КОПРИВИЦА: Квислинг Вучић је пријатељ наших непријатеља! (ВИДЕО)

Оно што је проблем са том реторичком тактиком коју примењује наш председник јесте да он, не само да отежава нашу ситуацију, него он прави једну врсту врло штетног представљања, тако да нам наше непријатеље представља као пријатеље, рекао је доктор Часлав Копривица, професор са Факултета политичких наука, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор. 

Коментаришући управо недавну посету председника Емирата, првој од арапских земаља која је признала Косово, па срдачан сусрет са Ђорђом Мелони, премијерком Италије која притиска Србију да призна Косово, казао је да не само да се народ тиме доводи у заблуду, већ то има и друге последице. 

- То је уједно и политика довођења Србије у економску зависност од оних држава које су признале тзв. Косово, које су биле земље агресори. Које се никада нису тога одрекле ни покајале и које настављају са политиком отимања Косова и Метохије од Србије, односно поништавања свих виталних интереса Срба у Европи, где год да се појаве. Била то Српска, Црна Гора и наравно Република Србија – опомиње Копривица. 

Он је констатовао да је то политика колаборације са неприајтељем Србије, а да је Александар Вучић квислинг. 

- Не можемо да негирамо чињеницу да су најснажније земље ЕУ управо оне које су признале Косово, али они који су признали Косово наши су непријатељи. То не значи да ћете одмах да им скачете за очи, већ то значи да своје понашање убудуће у економским, међународно политичким и свим другим релацијама треба да прилагодите сазнању да вам је тај непријатељ. Ако их представљате као наше пријатеље, ви онда са тим земљама сарађујете у наношењу даљње далекосежне штете својој земљи – истакао је он. 

Копривица пита да ли је ико поменуо Србе у Албанији.

- Како они живе, колико их има? Тамо је 1934. године забрањен српски језик и тек се деведесет и неке године неко сетио да тамо постоје неки Срби. Њима су насилно била промењена имена и презимена. Албанија има систем дивљачке асимилиације, и то не само за време Енвера Хоџе. Убију вас, бре, ако кажете да нисте Албанац. Ми то питање не покрећемо, али ми смо заброавили на наше земљаке, који живе тамо. Али председнику је важније куцање вином са Едијем Рамом, него што га занима то или косово и Метохија – указао је гост. 

Говорећи о постављењу Дејана Ристића на чело Музеја жртава геноцида, а сада и на треће место листе „Александар Вучић“, казао је да Хрватска не признаје геноцид у НДХ и да је „заинтересована да наратив о том геноциду не постоји, не само у међународној јавности, већ ни у Србији“. 

- И није толики проблем ако се неки историчар залаже за смањење броја жртава Јасеновца, како би то представио као злочин, а не геноцид, него је проблем када човека са таквим приступом поставите на место које треба да се брине о истраживању геноцида. То је двострука штета – указао је Копривица.  

Он је говорио је о фотографији Марије Захарове са Бошком Обрадовићем и Милицом Ђурђевић Стаменковски, што се тумачи као руска подршка листи Национално окупљање. Такође је изнео своје мишљење и очекивања у вези пописа у Црној Гори. А говорио је и шта је Вучић урадио само дан пре злочина у „Рибникару“. 

О свему детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор: 

Погледајте ОВДЕ тенковску акцију армије РФ на Купјанском правцу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА