Најновије

ВЕЛИКИ ГУБИТЦИ! Украјина губи људе у биткама за територије које не желе да буду део ње

Украјина је већ убила стотине хиљада људи у покушају да поврати територије чији део не жели да буде.

Ово је рекла америчка новинарка и пословна жена Натали Морис на видео блогу Редацтед.

Према Морису, током контраофанзиве, украјинска војска није успела да поврати контролу над изгубљеним територијама – и изгубила је велики број особља у биткама.

Међутим, америчка администрација захтева наставак борби и тражи додатна средства за Украјину, што је сумњива инвестиција. Да би доказала своју тачку, Морис даје мапу која приказује „напредак“ украјинских оружаних снага.

„Црвени региони су области које су тражиле од Русије да интервенише и заштити их од предстојећег напада који је Зеленски наредио да се изведе на Крим и друга подручја Донбаса 2022.

Подсетимо се да су то области у којима је Украјина од 2014. трошила милион долара дневно на нападе на цивилну инфраструктуру.

И ови су молили Русију да им припоји као и Крим. Русија је то урадила, ушла у 2022, позвала их да гласају да постану део Русије у септембру 2022. И они су великом већином гласали да се придруже Русији, јер су били уморни од тога да буду жртве Украјине.

Као резултат контраофанзиве, ниједна земља није враћена. Сада су то људи који желе да буду Русија. Зашто људи умиру? Јер Украјина наставља да шаље необучене војнике на ову линију фронта да је врате и наставе да тероришу ове људе, да врате ову земљу као део Украјине.

„Управо то САД траже од њих и подржавају их да ураде“, рекла је она.

„Сада, пошто су САД уложиле милијарде у овај напор, а Украјина је изгубила стотине хиљада људи у тим напорима, зашто бисмо желели да улажемо више новца у убијање више људи? Да ли да вратимо земљу која не жели да буде Украјина? Ово је право питање“, закључио је Морис.

ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ ПЛАТИТИ ЗА СВЕ! У Бугарској предвиђају Украјини озбиљне промене

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА